Black Friday Danmark 2015

sale-1430736-m

Hvad er Black Friday?
Black Friday er fredagen efter Thanksgiving i USA (som falder den 4. torsdag i november), og Black Friday betragtes ofte som starten på julehandlen . I de seneste år har de fleste store detailkæder åbnede meget tidligt og tilbudt nogle store udsalg og tilbud, for at kickstarte julehandlen. Black Friday er den travleste shopping dag i året siden 2005, hvor fænomenet for alvor tog fart i USA.

Dagens navn opstod i Philadelphia , hvor det oprindeligt blev brugt til at beskrive den tunge og forstyrrende gående og kørende trafik, som forekom på dagen efter Thanksgiving. Anvendelse af udtrykket startede i 1961 og begyndte at blive brugt udenfor Philadelphia omkring 1975. Senere en alternativ forklaring blev brugt, nemlig den, at detailhandlerne, der traditionelt havde kørt med et økonomisk tab (“i den røde”), fra januar til november, og “Black Friday” angiver det punkt, hvor detailhandlerne fik vendt forretningen til et overskud, og “fik sorte tal på bundlinjen”.
I mange år var det almindeligt for detailhandlere at åbne kl 6:00, men i slutningen af ​​2000’erne var flere butikker allerede åbnet fra kl. 5:00 eller endda kl. 4:00. Dette blev taget til en ny ekstrem i 2011, hvor flere forhandlere (herunder Target , Kohls , Macy, Best Buy mfl. åbnede ved midnat for første gang.

Black Friday Danmark 2015
Black Friday er et relativt nyt begrev i Danmark, og blev for alvor kendt i 2013 og 2014, hvor Apple, Zalando, Boozt, Nike og flere kendte brands begyndte at lave danske Black Friday tilbud, og i 2015 har TIDO fået meldinger fra flere af de større webshops om, at de vil har ekstra skarpe tilbud og rabatkoder klar til det danske marked.

Kig forbi TIDO på fredag, og se om du ikke kan finde et godt tilbud 🙂
God shopping og når du det ikke i 2015, så er vi ret sikre på, at vi vil se konceptet igen i 2016.

 

[TAXONOMY name=’store’ count=true icon=true]